Morots pasta "pesto" på gårdagens bröd

Morots pasta "pesto" på gårdagens bröd
Foto: Tv4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Morots pasta "pesto" på gårdagens bröd

12 ingredienser

1 h

Morots pasta "pesto" på gårdagens bröd är en smart rätt där du tar till vara på rester som du annars kanske slängt. Smart för både dig och miljön.

Ingredienser

portioner

Pasta på gårdagens bröd

  • 2 ägg
  • 160 g brödmjöl (mixat torrt bröd)
  • 40 g vetemjöl (ekologiskt)
  • vatten

Pesto på vintage örter och blad

  • 2 krukor blandade örter, vissna (eller blad och blast från grönsaker, t ex morotsblast)
  • 100 g spenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 80 g solroskärnor
  • 50 g parmesanost (eller ostskalkar)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Pasta på gårdagens bröd

  1. Pulsmixa alla ingredienser i en matberedare.
  2. Knåda ihop i 5 minuter till en deg. lägg i påse att vila i kylen 30 minuter.
  3. Tag ut degen och kavla ut i en pastamaskin. Skär i 15 cm bitar och skär sedan till tagliatelle.
  4. Förvara pastan på brödmjöl i kylen under plastfilm tills du ska koka dem.

Pesto på vintage örter och blad

  1. Mixa alla ingredienserna.
  2. Tillsätt en skvätt vatten för att det att ska binda. Smaka av med salt och svartpeppar.