Mörk chokladpaj med kokos
Mörk chokladpaj med kokos
9 ingredienser
40 min + några timmar i kylen
Läcker chokladpaj med krämig mörk choklad- och kokosfyllning. Garnera gärna pajen med färska syrliga bär eller gör en bärsås på frysta bär när det inte är säsong för färska bär. Pajen är gluten- och mjölkproteinfri.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Pajskal
- 3,5 dl kokosmjöl
- 3 ägg
- 0,5 dl kokossocker
- 1,5 dl kokosolja
- salt (en nypa)
Fyllning
- 6 dl kokosgrädde (alt extra creamy coconut milk)
- 300 g mörk choklad
- 2 krm vaniljpulver
Garnering
- färska bär (t ex hallon, röda vinbär)
Gör så här
Pajskal
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Mixa ihop alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare eller för hand. Om du upplever degen som torr kan du tillsätta mer kokosolja.
- Tryck ut pajskalet i en form med avtagbara kanter (23 cm i diameter).
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
- Låt svalna helt och hållet innan du fyller det.
Fyllning
- Grovhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med vaniljpulver och salt.
- Värm upp kokosgrädden bara precis tills den är på väg att koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och häll över chokladen. Blanda ihop till en jämn smet.
- Häll upp chokladsmeten i pajskalet och låt stå i kylskåpet i några timmar tills den stelnat helt och hållet.
- Garnera med färska bär och servera.