Mor Anna´s ostkaka med hjortronmylta

1 röst
1 h + 1 dygn
1 ostkaka
Mor Anna´s ostkaka med hjortronmylta
Foto: Tv4

Mor Anna´s ostkaka med hjortronmylta och lättvispad grädde slår det mesta som dessert!

Visa mer
1 h + 1 dygn
1 ostkaka

Du behöver

Hjortronmylta

  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g hjortron
  • 125 g strösocker

Ostkaka

  • 3 l mjölk
  • 1,5 msk ostlöpe
  • 1 dl vetemjöl
  • 30 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 5 dl grädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 ägg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hjortronmylta
    Skrapa ur vaniljstången.
  2. Rör ihop hjortron, vanilj och socker och låt stå i rumstemperatur över natten.
  3. Ostkaka steg 1
    Värm mjölken med ostlöpen och mjölet till 40 grader. Låt stå och ysta i ca 60 minuter.
  4. Skär sedan ostmassan i stora bitar. Lyft upp bitarna med en hålslev och lägg i silduk i en durkslag. Låt ostmassan stå över natten i kylskåpet.
  5. Ostkaka steg 2
    Hacka mandeln fint och vispa ihop grädde, socker, ägg och mandel. Häll den avrunna ostmassan i smeten.
  6. Smörj en ugnsfast form, eller portionsformar, och häll i smeten.
  7. Sätt ugnen på 175 grader och grädda ostakakan i 60 minuter.

Laddar fler recept...