Teriyakimarinerad sesamlax med sparris och sockerärtor
Teriyakimarinerad sesamlax med sparris och sockerärtor
11 ingredienser
En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, sockerärtor och sparris i skönaste grönt.
Beräknas för ca 6 personer.
Ingredienser
- 500 g laxfilé, skinn- och benfri av mittbit
Marinad:
- ca 1 bit ingefära, färskriven [ca 3 cm]
- 1 dl Teriyakisås, knappt
- ca 5 msk sesamfrön (gärna blandat svarta och vita)
- salt
- peppar
Till servering:
- sockerärtor
- 6 gröna sparrisar
- grönsaksbuljong
- späda salladsblad
- sweet chilisås
Gör så här
- Blanda teriyakisåsen med ingefäran. Skär laxen i rejäla kuber och lägg ner dem i såsen att marinera minst en halvtimme.
- Lyft upp kuberna och lägg dem i en smord eller oljad ugnssäker form.
- Strö över sesamfröna. Salta och peppra.
- Stek laxen i ugn på 200° i ca 10 minuter.
- Dela sparrisen i 2 bitar. Koka sparrisen i grönsaksbuljong i ca 4 minuter och tillsätt sockerärtorna då 2 minuter återstår. Häll av vattnet.
- Lägg upp späd sallad, laxkuber, sparris och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera.