Teriyakimarinerad sesamlax
Teriyakimarinerad sesamlax
12 ingredienser
25 min
Teriyakimarinerad sesamlax med guldnudlar är en god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gyllene gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt. /Monika Ahlberg
Ingredienser
- 900 g laxfilé
- 3 cm färsk ingefära
- 1 dl teriyakisås
- 4-6 msk sesamfrön
- 300 g risnudlar
- 3 msk olivolja
- 0,5 g saffran
- flingsalt
- svartpeppar
Till servering
- 200 g sockerärtor
- 6 gröna sparrisar
- sweet chilisås
Gör så här
- Blanda teriyakisåsen med ingefäran.
- Pensla laxen med såsen.
- Lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
- Strö över sesamfröna.
- Salta och peppra.
- Stek laxen i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
- Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
- Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.
- Dela sparrisen i 3 bitar.
- Koka sparris och sockerärtor i några minuter i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet.
- Lägg upp lax, nudlar, sparris och sockerärtor på fat.
- Droppa över sweet chilisås och servera.
- Smaklig måltid!