Kycklinggryta med ingefära
Kycklinggryta med ingefära
14 ingredienser
Jag är mycket förtjust i färsk ingefära. I den här grytan med kyckling och ris är ingefäran verkligen en fullträff. /Monika Ahlberg
Magnus Svenssons vintips
Las Moras Reserve Chardonnay 3L BiB Organisk - Artikelnummer 16018 - 219 kr
Vinet har en distinkt ren fruktighet med en kombination av stram elegans och attraktiv charm. Toner av mogna persikor och friska gröna äpplen balanseras av en delikat blommig ton och kompletteras av en gräddig knäckighet från den integrerade fatkaraktären. Lång, nyanserad eftersmak.
Diebolt-Vallois Blanc de Blancs750 ml - Artikelnummer 88914 - 369 kr
Mycket elegant doft av citrusskal, kalk, rostat bröd och lagerblad. Medelfyllig med inslag av apelsinskal, kalk, mineral, nougat, honungsknäck och rostad brioche.
Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve 750 ml - Artikelnummer 5621 - 99 kr
Vinet har en djup gul färg med en fyllig doft av citrus och en aning vanilj. Smaken är mogen, ekig, smörig med toner av rostade nötter och citrusskal.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 3 morötter
- 4-5 kycklingfiléer [ca 600 g]
- smör
- 5 dl vatten
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 bit färsk ingefära [ca 5-7 cm]
- 3 tsk ketjap manis (eller annan soja)
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Till servering och garnering
- jasminris (eller vanligt vitt ris)
- ev bröd
- 0,5 kruka persilja
Gör så här
- Finhacka löken.
- Skala och skär morötterna i stavar.
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Hetta upp smör i en gryta.
- Fräs lök och kyckling i smöret.
- Häll på vattnet och grädden.
- Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
- Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
- Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
- Servera grytan med ris och eventuellt bröd.
- Garnera med hackad persilja.