Grön vårsoppa

6 röster
4

Den här härliga vårsoppan kan göras på såväl nässlor som späd bladspenat. /Monika Ahlberg

Se fler recept från kokboken

Monikas bästa menyer - för våren


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör, till stekning
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 l nässlor eller späd bladspenat
  • salt och peppar
  • 2 msk pesto

Till servering

  • 3 st kokta ägg i halvor
  • 6 tsk forellrom

Garnering

  • färsk timjan, repad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs den i smör utan att den tar färg.
  2. Häll på buljongen och låt koka upp.
  3. Vänd ner nässlorna eller spenaten.
  4. Koka upp igen.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Smaka av med pesto, salt och peppar.
  7. Häll upp soppan i koppar eller tallrikar.
  8. Servera med en ägghalva, lite forellrom och timjan samt ett gott bröd.
24 maj 2011

Laddar fler recept