Senaps- och pepparrotssill

Lätt att fixa sillen själv
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Senaps- och pepparrotssill

75

11 ingredienser

10 min

Denna senapssill har en härlig sting av pepparrot! Beräknas för ca 6 personer.

Väl gärna KRAV-märkt majonnäs, crème fraiche, senap, socker, vinäger och peppar.

Ingredienser

portioner6
  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk söt senap, skånsk eller apotekssenap
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 msk rörsocker
  • 0,5 msk vinäger
  • 4 msk färsk pepparrot, fint riven
  • 1 dl gräslök, fint hackad
  • vitpeppar, nymalen
  • dill, till garnering (eller gräslök)

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat, i en skål eller en burk.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av. Vänd ihop den med sillen och garnera med dill eller gräslök.