Senaps- och pepparrotssill

10 min
6
Lätt att fixa sillen själv
Foto: Björn Terring

Denna senapssill har en härlig sting av pepparrot! Beräknas för ca 6 personer.

Väl gärna KRAV-märkt majonnäs, crème fraiche, senap, socker, vinäger och peppar.

20 juni 2011
10 min
6

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk söt senap, skånsk eller apotekssenap
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 msk råsocker
  • 0,5 msk vinäger
  • 4 msk fint riven pepparrot
  • 1 dl fint hackad gräslök
  • nymalen vitpeppar
  • dill eller gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat, i en skål eller en burk.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av. Vänd ihop den med sillen och garnera med dill eller gräslök.
Kommentera receptet

Fler goda recept