3 1/2 minutersägg med sparris och forellrom

3 1/2 minutersägg med sparris och forellrom
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

3 1/2 minutersägg med sparris och forellrom

5 ingredienser

Ägg i någon form hör alla bruncher till. Här kokar jag äggen i exakt 3 1/2 minuter för den perfekta konsistensen på gulan. Jag toppar med forellrom rödlök och créme fraiche. En nedstucken sparris blir till sist det lilla smycket! /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • 6 skedar forellrom
  • 6 skedar crème fraiche
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 6 späda sparrisar (eller minisparrisar)

Gör så här

  1. Koka äggen i exakt 3 1/2 minut. Spola i kallt vatten.
  2. Skär av hatten och fyll/toppa äggen med forellrom, créme fraiche och fint hackad röd lök.
  3. Koka sparrisen i 1/2 minut och stick till sist ner en i varje ägg.