Chokladparfait

Chokladparfait
Foto: Ann Lindberg

En len glass som blir godast om den görs på mörk choklad med hög kakaohalt. Hälsningar Monika.

5 augusti 2008
6

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1,25 dl råsocker strö, 100 g
  • 200 g mörk choklad, gärna hög kakaohalt
  • 2 dl vispgrädde

Till garnering

  • skivade jordgubbar

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och gröp ur de små fröna.
  2. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken.
  3. Koka upp och låt den stå i 15 minuter. Plocka upp stången.
  4. Vispa äggulor och socker.
  5. Häll vaniljmjölken över äggmassan under omrörning.. Häll tillbaka till kastrullen. Värm upp långsamt och fortsätt att röra tills den tjocknar något, vid ca 85°.
  6. Bryt chokladen i bitar och smält den i mjölkblandningen. Kyl massan snabbt i ett vattenbad.
  7. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten.
  8. Häll parfaiten i en form och frys den. Ta ut den en stund innan den ska serveras.
  9. Garnera med skivade jordgubbar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept