Färgade ägg

Monika Ahlberg

Färgade ägg

3 ingredienser

Färgade ägg är festligt att ha på bordet. Vackra djupa färger får man med lökskal, både röda och gula, rödbetor och gurkmeja. Man kan också knyta fast lökskalen runt äggen, de blir då fint melerade.

Ingredienser

Färga med lök:

  • lökskal, röda och gula

Färga med rödbetor:

  • rödbeta

Färga med gurkmeja:

  • gurkmeja

Gör så här

  1. FÄRGA MED LÖK: Samla lökskalen någon dag i förväg så blir det bäst resultat, ju fler skal desto djupare färg. Koka lökskalen i 10 minuter. Använd sedan det färgade vattnet att koka äggen i.
  2. FÄRGA MED RÖDBETA: Koka skalade rödbetor i 10 minuter. Använd det röda kokvattnet till äggkoket.
  3. FÄRGA MED GURKMEJA: Tillsätt gurkmeja till vattnet och koka äggen häri