Röd vinbärsgelé
Röd vinbärsgelé
4 ingredienser
Monika Ahlbergs goda vinbärsgelé passar bra när du vill ta vara på alla röda vinbär i trädgården. Låt bärmassan självrinna i silduk annars blir gelén grumlig.
Ingredienser
- 2 l röda vinbär
- 3 dl vatten
- 4,5 dl strösocker [ca 9 dl strösocker per liter avrunnen saft]
- väl rengjorda burkar
Gör så här
- Koka upp vatten och bär och låt koka i ca 10 minuter.
- Häll upp bärmassan i en silduk över en bunke och låt självrinna i ca 30 minuter.
- Mät saften och mät upp sockermängden.
- Koka upp saften och låt den koka på inte alltför hög värme i ca 5 minuter.
- Tillsätt sockret och koka på svag värme i ca 15 minuter.
- Skumma väl och gör geléprov (lägg lite på en tallrik och låt kallna, dra ett streck och se om kanterna stannar - koka annars lite till).
- Häll upp din vinbärsgelé på väl rengjorda burkar och förslut.