Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Lingon är välkänt gott till pepparkaka. Dessutom gör lingonen denna kaka extra saftig och hållbar.

24 november 2013

Du behöver

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl rårörd lingonsylt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka med rårörda lingon
    Smält smöret och låt det svalna något. Rör ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Tillsätt smör, créme fraiche, lingon och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt till smeten.
    Häll smeten i en smord och bröad form, (ca 1 1/2 liter).
  3. Grädda kakan på 200° i ca 45 minuter. Låt svalna under bakduk.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept