Snabb kyckling- och grönsakswok

Nystart med 2 sunda veckor
Foto: Jonny Lindh
monica eisenman
monica eisenman

Snabb kyckling- och grönsakswok

Av: Monica Eisenman

Från: Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

16 ingredienser

20-40 m

En wok på kycklingfilé, krispiga grönsaker och cashewnötter. Receptet kommer från boken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Ketjap manis är en lite tjockare söt soja. Det är den mest populära sojan i Indonesien.

För snabblagat - köp färdiggrillad paprika på burk!

Ingredienser

portioner

Grillad paprika

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika

Eller...

  • inlagd grillad paprika (på burk)

Wok

  • 1 morot
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g salta cashewnötter
  • 200 g äggnudlar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 kruka koriander

Sås

  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk jordnötsolja
  • 4 msk limejuice, färskpressad [ca 2 lime]
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikorna.
  3. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie.
  4. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt.
  5. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om.
  6. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet.
  7. Skär paprikan i strimlor.
  8. Skala och skär moroten i sneda skivor.
  9. Skär kycklingen i strimlor.
  10. Blanda ingredienserna till såsen.
  11. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  12. Häll av vattnet.
  13. Värm oljan i en wok eller stekpanna.
  14. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter.
  15. Lägg åt sidan.
  16. Stek morot och sockerärter i ca 1 minut.
  17. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås.
  18. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt.
  19. Fördela i portionsskålar.
  20. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander.
  21. Servera direkt.