Moccapannacotta

NYHET
Moccapannacotta
Foto: Tv4

Moccapannacotta

11 ingredienser

20 min + tid i kyl

Moccapannacotta med sabayonne och rostad vit choklad är en efterrätt som både känns fräsch och lyxig.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kaffeböna
  • 1 vaniljstång

Sabayonne

  • 80 g strösocker
  • 6 äggulor
  • 15 cl cognac

Rostad vit choklad

  • 50 g vit blockchoklad

Servering

  • färska hallon
  • färsk citronmeliss (färsk)

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Mät upp grädde, socker och kaffebönor i en kastrull.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg både stång och frön i kastrullen.
  4. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  5. Sila sedan av kaffebönorna och vaniljstången.
  6. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och rör försiktigt ner gelatinbladen.
  7. Häll upp smeten i fyra dessertglas och låt svalna i kylen i 3-4 timmar.

Sabayonne

  1. Vispa socker och äggulor fluffigt i en metallbunke.
  2. Koka upp vatten i en kastrull där metallbunken får plats ovanpå.
  3. Häll ner cognac i den uppvispade äggsmeten.
  4. Ställ bunken försiktigt på kastrullen med det kokande vattnet och vispa kraftigt tills det börjar tjockna.
  5. Låt svalna i kylen i någon timme.

Rostad vit choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen grovt och strö ut den över bakplåtspappret.
  4. Rosta chokladen i ugnen i ca 5 minuter tills den fått en gyllene färg. Håll uppsikt, det går fort!

Servering

  1. Ta ut dessertglasen ur kylen och toppa pannacottan med sabayonne.
  2. Dekorera med rostad choklad, hallon och citronmeliss.