Mjukseg citruskola med ingefära

Carla von hofsten profilbild ny

Mjukseg citruskola med ingefära

8 ingredienser

30 min

"En fräsch kola med uppiggande sting, perfekt för att orka sitta upp lite längre på uppesittarkvällen eller bryta av mot all julmat." /Carla von Hofsten

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 citron, skalet
  • 0,5 dl citronsaft [saft från 1 citron]
  • 5 cm ingefära, skalad och skivad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull med höga kanter till 124 grader. Rör om då och då med en träslev så att inget bränner fast i botten.
  2. Häll upp kolan i en limpform klädd med bakplåtspapper och plocka bort ingefäran med en gaffel.
  3. Låt svalna.
  4. Skär sedan upp kolan i rutor och förvara bitarna i kylen.