Mjuk pepparkaka med lingon

130 röster

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 1,5 tsk malen nejlika
  • 1,5 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl lingonsylt (inte för söt, helst rårörd)
  • 1 tsk bikarbonat
  • ca 3,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, crème fraiche, lingon och kryddor.
  3. Blanda mjöl med bikarbonat och tillsätt det.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i 200 grader i ca 45 min.
23 december 2017