Mjuk pepparkaka med krämig frosting
Mjuk pepparkaka med krämig frosting
12 ingredienser
45 m
Den här mjuka pepparkakan med härligt krämig frosting är ett måste inför jul!
Se Sophie Dahlbäck laga receptet

Ingredienser
Mjuk pepparkaka
- 150 g smör, brynt
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk pepparkakskrydda
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl gräddfil
Frosting
- 100 g smör, rumstempererat
- 3 dl florsocker
- 300 g färskost
- apelsinskal
- kakao
Gör så här
Mjuk pepparkaka
- Bryn smöret och låt svalna.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en skål.
- Vispa ägg och socker i en köksassistent (eller med elvisp) tills det blir vitt och poröst (ca 10 minuter).
- Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats.
- Vänd ner gräddfilen.
- Häll i det något avsvalnade smöret och vänd runt försiktigt tills allt är blandat.
- Jag använder en silikonform med rektangulära miniformar i (det blir lite smet över som du kan hälla i en annan form). Har du inte en sådan form så häll smeten i en bröad springform, tänk då på att gräddningstiden kan bli annorlunda. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20–25 minuter.
Frosting
- Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa någon minut till.
- Vispa ner färskost.
- Häll fyllningen i en spritsåse med valfri tyll och spritsa ut den över den mjuka avsvalnade pepparkakan.
- Dekorera med rivet apelsinskal och pudra över lite kakao.