Mjuk pepparkaka med krämig frosting

koket.se
Mjuk pepparkaka med krämig frosting
Sophie Dahlbäck
Sophie Dahlbäck

Mjuk pepparkaka med krämig frosting

Av: Sophie Dahlbäck

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

45 m

Den här mjuka pepparkakan med härligt krämig frosting är ett måste inför jul!

Se Sophie Dahlbäck laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats

Mjuk pepparkaka

  • 150 g smör, brynt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl gräddfil

Frosting

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 300 g färskost
  • apelsinskal
  • kakao

Gör så här

Mjuk pepparkaka

  1. Bryn smöret och låt svalna.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en skål.
  3. Vispa ägg och socker i en köksassistent (eller med elvisp) tills det blir vitt och poröst (ca 10 minuter).
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats.
  5. Vänd ner gräddfilen.
  6. Häll i det något avsvalnade smöret och vänd runt försiktigt tills allt är blandat.
  7. Jag använder en silikonform med rektangulära miniformar i (det blir lite smet över som du kan hälla i en annan form). Har du inte en sådan form så häll smeten i en bröad springform, tänk då på att gräddningstiden kan bli annorlunda. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20–25 minuter.

Frosting

  1. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa någon minut till.
  2. Vispa ner färskost.
  3. Häll fyllningen i en spritsåse med valfri tyll och spritsa ut den över den mjuka avsvalnade pepparkakan.
  4. Dekorera med rivet apelsinskal och pudra över lite kakao.