Mjuk pepparkaka med frosting

Mjuk pepparkaka med frosting

14 ingredienser

Enkelt att baka och så otroligt gott! Passar utmärkt till adventsfikat eller glöggminglet.

Blossa Apelsin Pomerans
Blossa Apelsin Pomerans alkoholfri

Blossa Apelsin Pomerans

Tydlig karaktär av färska apelsiner i fin balans med Blossas klassiska glöggkryddor.

Läs mer

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 tsk malen ingefära, malen
  • 1,5 tsk malen nejlika, malen
  • 2 tsk malen kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Frosting

  • 300 g färskost
  • 1,5 dl florsocker
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 citron, skalet av och 2 msk saft

Dekoration

  • lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfilen, smöret och kryddorna och till sist mjölet och bakpulvret.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.

Frosting

  1. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskost och citronskal plus saften och vispa till en slät kräm.
  2. Bred frostingen över kakan och dekorera med lingon vid servering.
TIPS!
Alkoholfritt tips från Blossa!
Blossa header

Alkoholfritt tips från Blossa!

Få fler goda och inspirerande recept till glöggstunderna i december >>

Läs mer