Mjuk muscovadokaka

4 röster
50 min
8-10

Uppiffad sockerkaka där strösockret byts mot muscovadosocker och smält mjölkchoklad får gå i smeten. Bjud den med lättvispad grädde och färska bär och du har en somrig och busenkel dessert.

50 min
8-10

Du behöver

  • 90 g mjölkchoklad
  • 195 g ljust muscovadosocker [2,25 dl]
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]
  • 180 g smör, rumstempererat
  • 195 g ägg, rumstempererade [3-4 ägg]

Till formen

  • 20 g smör, rumstempererat
  • 20 g strösocker [1 msk]

Till servering

  • 200 g vispgrädde, lättvispad [2 dl]
  • 125 g röda vinbär (alt andra bär)

Gör så här

  1. Smöra och sockra formen.
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn, rör emellanåt så den inte bränns. Ställ den åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 170 grader.
  4. Blanda smör och ljust muscovadosocker tills det blir en jämn smet.
  5. Rör sönder äggen och tillsätt dem i omgångar till smöret.
  6. Häll i smält choklad och vänd runt i bunken tills det är helt blandat. Vänd i siktat mjöl.
  7. Häll smeten i den smorda sockerkaksformen. Baka i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Kontrollera med sticka att den är klar.
  8. Bjud gärna med lättvispad grädde och bär
  9. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar bakning och njut av din goda muscovadokaka! /Köket-redaktionen
27 juni 2020