Mjölkpannacotta med karamelliserad apelsin

koket.se
Mjölkpannacotta med karamelliserad apelsin
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Mjölkpannacotta med karamelliserad apelsin

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Vem älskar inte pannacotta? Den här versionen med karamelliserad apelsin och pistage kan bli en ny favorit!

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Pannacotta (1 liter)

  • 1 l mjölk
  • 60 g strösocker
  • 1 kvist rosmarin
  • 3,5 blad gelatin

Karamell

  • 1 apelsin
  • 120 g strösocker
  • 4 msk vatten
  • 2 msk cointreau

Servering

  • pistagenötter

Gör så här

Pannacotta

  1. Sjud upp mjölken med socker och rosmarin. Låt stå (med rosmarinkvisten kvar i vätskan) i ca 20 minuter.
  2. Blötlägg gelatinet och blanda ner det i mjölkvätskan medan den är varm. Sila samtidigt bort rosmarinkvisten.
  3. Häll upp blandningen i formar och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

Karamell

  1. Strimla långa bitar apelsinskal utan att få med något vitt.
  2. Värm upp en kastrull.
  3. Tillsätt sockret i kastrullen och låt det karamelliseras utan att du rör om.
  4. Tillsätt apelsinskalet, apelsinsaft, vatten och cointreau. Låt koka ihop.

Servering

  1. Servera pannacottan med en sked apelsinkaramell på toppen och krossade pistagenötter.