Mjölkchokladkräm smaksatt med tonkaböna

Marion Ringborg - KK 2019Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström

Mjölkchokladkräm smaksatt med tonkaböna

3 ingredienser

20 m

”Detta är ett grundrecept som kan varieras i oändlighet med kryddor, citrusskal eller sprit (öka i så fall mängden choklad med 20 gram). Perfekt kräm att fylla munkar med!” /Linn Söderström och Marion Ringborg

Här finns receptet på munkarna >>

Ingredienser

portioner dl
  • 300 g vispgrädde
  • 1 tonkaböna
  • 100 g mjölkchoklad, grovhackad (av hög kvalitet)

Gör så här

  1. Koka upp grädde och tonkaböna i en kastrull och låt stå och dra i rumstemperatur 20 minuter.
  2. Värm sen upp den igen.
  3. Sila grädden över mjölkchokladen och mixa ihop till en helt jämn smet med stavmixer. Låt stå kallt i kylen tills krämen är helt kall, eller över natten.
  4. När krämen ska användas så vispa den för hand eller med elvisp tills den precis blir fluffig som lättvispad grädde. Den spricker lätt om den vispas för hårt.
  5. Fyll krämen på spritspåse och använd i exempelvis munkar.