Mjölkchokladfudge med två smaker
Mjölkchokladfudge med två smaker
8 ingredienser
40 min + kyltid
Världens godaste mjölkchokladfudge hittar du receptet på här. Smaksätt med två olika smaker - flingsalt och turkisk peppar!
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl ljus sirap
- 1,5 msk kakao
- 50 g smör
- 150 g mjölkchoklad, finhackad
Topping
- flingsalt
- turkisk peppar, krossad
Gör så här
- Koka upp smör, vispgrädde, socker, sirap, smör och kakao på medelhög värme tills smeten når 125 grader.
- Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om ordentligt tills den har smält.
- Häll smeten i en form med kanter som är klädd i bakplåtspapper, storlek 12 x 16cm. Strössla flingsalt över hälften och krossad turkisk peppar över andra hälften.
- Låt svalna och ställ sedan i kylen i ca 1 h. Skär i bitar och njut!