Vegetarisk pastarätt med rostade grönsaker

Vegetarisk pastarätt med rostade grönsaker
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vegetarisk pastarätt med rostade grönsaker

17

13 ingredienser

30 min

Vegetarisk pastarätt med zucchini, aubergine, tomater och lök. Toppas med både ricotta och parmesan, mums!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g pasta penne
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 3 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, skalet
  • 1 kruka basilika
  • 200 g ricotta
  • 100 g parmesanost, riven
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva aubergine och zucchini i lika stora tärningar. Klyfta tomaterna och rödlöken.
  2. Lägg allt i en ugnssäker form, salta och peppra samt slå på lite olivolja. Blanda runt ordentligt.
  3. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter tills grönsakerna mjuknat och tillagats.
  4. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Ta ut grönsakerna ur ugnen, toppa med riven vitlök och rivet citronskal medan grönsakerna är varma. Slå på den kokta pastan och parmesanen samt blanda runt.
  6. Toppa med basilikablad och vid servering, klicka på lite ricotta till varje servering.