Vegetarisk currygryta med paprika

105 röster
4
Vegetarisk currygryta med paprika
Foto: TV4

Vegetarisk currygryta med bakad paprika, broccoli, aubergine och rostad blomkål.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk curry
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 tomat, bitar
  • 3 vitlöksklyftor, hackad
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 blomkålshuvud, buketter
  • 2 paprikor, stora bitar
  • 2 aubergine, stora bitar
  • 1 broccoli, buketter
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, saften
  • olja, att fräsa i
  • smör, att steka i
  • salt, att smaksätta med
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vegetarisk currygryta
    Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.
  3. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  4. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.
  5. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  6. Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.
28 februari 2013

laddar fler recept...

Laddar fler recept...