Vegetarisk currygryta med paprika

Vegetarisk currygryta med paprika
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Vegetarisk currygryta med paprika

116

16 ingredienser

Vegetarisk currygryta med bakad paprika, broccoli, aubergine och rostad blomkål.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 1 msk curry
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tomat, bitar
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 blomkålshuvud, buketter
  • 2 paprikor, stora bitar
  • 2 aubergine, stora bitar
  • 1 broccoli, buketter
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt, saften
  • olja, att fräsa i
  • smör, att steka i
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Vegetarisk currygryta
    Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.
  3. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  4. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.
  5. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  6. Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.