Varma mackor med tre sorters ost

koket.se
Varma mackor med tre sorters ost
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Varma mackor med tre sorters ost

10 ingredienser

20 min

Lyxiga varma mackor med mozzarella, lagrad svecia och ädelost.Hur goda som helst, vi lovar att du inte kommer att bli besviken!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner mackor
  • 8 skivor formfranska
  • 8 msk crème fraîche
  • 200 g mozzarellaost
  • 100 g lagrad Svecia
  • 100 g ädelost (t ex roquefort)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 silverlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att skiva löken tunt och stek den sedan i smör, den ska bli mjuk utan att den tar färg. När den är mjuk, slå på vinäger och låt koka in.
  2. Skiva och riv upp all ost i mindre bitar. Lägg fyra bröd i botten, strö över löken och fördela osten jämnt ovanpå. Toppa med lite chiliflakes. På med ett toppbröd och tryck till ordentligt.
  3. Stek alla mackorna på medelhög värme i olja och smör i några minuter på varje sida. Lyft ur stekpannan när de fått färg, skär sedan bort kanterna, dela på mitten och njut!