Ugnsbakad lax med krispiga grönsaker

koket.se
Ugnsbakad lax med krispiga grönsaker
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ugnsbakad lax med krispiga grönsaker

11 ingredienser

30 min

Ugnsbakad lax med soyavinägrette och grönsaker.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar lax
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 1,5 dl soja
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk ingefära, finskuren
  • 100 g vaxbönor
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra laxen. Låt stå i ca 5 minuter, det gör att laxen blir fastare i konsistensen. Ställ sedan in laxen i ugnen i 10 minuter.
  2. Grönsaker delas och kokas i vatten. Vaxbönor, blomkål, broccoli kokas färdigt.
  3. Bryn smöret.
  4. Tillsätt soja, ingefära, chili och lime i det brynta smöret.
  5. Lägg upp grönsaker, laxen på och slå soyavinägretten över alltsammans så smakerna går in och servera.