Tommys indiska kycklingrätt
Tommys indiska kycklingrätt
12 ingredienser
45 min + marinering
Kycklingklubbor i yoghurtmarinad kokas i en kryddig sås smaksatt med vallmofrön, kardemumma, gurkmeja och ingefära.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 kg kycklingklubba, delade
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 2 msk färsk ingefära, finriven
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 gula lökar, i skivor
- 1 msk malen gurkmeja
- 0,5 tsk malen kardemumma, stött
- 1 msk vallmofrö
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 röd chilifrukt, fint skivad
- 1 dl färsk koriander, finskuren
- salt
Gör så här
- Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme.
- Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut.
- Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2 minuter
- Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter.
- Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander.