Stir fry med teriyaki-lövbiff

31 röster
ca 30 min
4

Strimlad lövbiff med wokade grönsaker som smaksätts med teriyakisås. Toppa med rostade cashewnötter och koriander - middagen är serverad!

Visa mer
ca 30 min
4
4 portioner

Du behöver

Stir fry med strimlad teriyaki-lövbiff

  • 20 cm purjolök
  • 2 broccolihuvuden
  • 3 morötter
  • 400 g lövbiff
  • 1 röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 lime, saften av
  • 1-2 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • olja

Gör så här

  1. Strimla ner alla grönsaker i mindre bitar och skär lövbiffen i ca 1,5 centimeter tjocka strimlor.
  2. Hacka chili och vitlök fint.
  3. Värm på två stekpannor och rosta nötterna i den första utan olja. Rosta nötterna på medelvärme så de får färg och inte bränns.
  4. Den andra stekpannan ska vara ordentligt het. Tillsätt olja och stek sedan köttet i några sekunder innan grönsaker samt lök och chili går i.
  5. Stek eller woka i några minuter, tillsätt sedan teriyakisås så den blandas med alla ingredienser.
  6. Avsluta med saften från limefrukten och servera tillsammans med koriander och rostade nötter.
18 november 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept