Spaghetti med krabba och peperoncino

POPULÄRT
Spaghetti med krabba och peperoncino
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016

Spaghetti med krabba och peperoncino

9 ingredienser

20 min

Mitt köks kryddiga spaghetti med krabba och peperoncino. Enkel rätt som känns lyxig!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Spaghetti med krabba och peperoncino

  • 400 g spaghetti
  • 2 krabba (på burk eller fryst plockad)
  • 4 peperoncini
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 krukor persilja
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 citron (skalet)
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka pastan i rikligt saltat vatten.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka chilin fint. Fräs i rikligt med olivolja på svag värme.
  3. Tillsätt vitt vin och låt koka upp.
  4. Hacka persiljan fint.
  5. Häll av pastan och rör ner i vitlöksfräset och sväng runt så att vätska sugs in i pastan.
  6. Tillsätt krabba, persilja och rivet citronskal. Blanda runt ordentligt.
  7. Smaka av med salt och servera genast.