Sötsur chilikyckling med stekt ris

Sötsur chilikyckling med stekt ris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Sötsur chilikyckling med stekt ris

10 ingredienser

20 min

Enkel kycklingrätt med sting. Srirachasås och koriander är pricken över i.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk sriracha
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 4 dl kokt ris
  • 100 g salladslök
  • 1 morot
  • 1 kruka koriander
  • neutral olja

Gör så här

  1. Börja med att koka riset.
  2. Skala och skär ner morot, chili och salladslök i mindre bitar.
  3. Skär det vita på löken lite grövre och finstrimla det gröna och spara vid sidan.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar, tärningar eller strimlor spelar ingen roll.
  5. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med olja i en minut, tillsätt sedan grönsakerna. När de mjuknat och fått färg slå på vinäger, socker och srirachasåsen. Låt de koka ihop i ca två
  6. minuter, slå sedan på det kokta riset och blanda väl.
  7. Lägg upp på tallriken och toppa med strimlad grön salladslök och koriander.