Rårakor med riven ost och kallrökt lax

koket.se
Rårakor med riven ost och kallrökt lax
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Rårakor med riven ost och kallrökt lax

9 ingredienser

20 min

Rårakor som får extra smak av riven ost. Servera med crème fraiche, rökt lax och gräslök. Använd fast potatis till dina rårakor.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 800 g fast potatis
  • 100 g lagrad ost
  • 400 g kallrökt lax
  • 1-2 dl crème fraîche
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 knippe dill
  • salt
  • olja
  • smör

Gör så här

  1. Riv ost på den grova delen av ett rivjärn och lägg åt sidan.
  2. Skala och riv potatsen på den grova delen av ett rivjärn. Lägg i en skål.
  3. Plocka ner dillen och hacka gräslöken.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och olja, klicka ner ca 1 dl av den rivna potatisen. (du behöver inte krama ur vätskan).
  5. Platta ut försiktigt, lägg på lite ost och toppa med lite mer riven potatis. Tryck till så att du får tunna plättar.
  6. Upprepa med resten av potatisen och stek ca tre rårakor åt gången. Stek den gyllenbrun på båda sidor.
  7. Servera dem varma med crème fraîche, dill, gräslök och lax.