Quiche lorraine, ost- och skinkpaj med krämig äggstanning. Servera haricot verts i en syrlig senapsdressing till din paj. Perfekt till lunch och passar fint i även matlåda!
Knåda ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg.
Tryck ut degen i en springform eller pajform och ställ i frysen ca 10 minuter, alternativt kylen i ca 30 minuter.
Gör äggstanning, blanda två ägg med 1 dl mjölk och 1 dl grädde samt en nypa salt.
Nagga pajskalet med en gaffel coh grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Strimla skinkan i tunna strimlor.
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg skinkan i botten.
Ta en av lökarna och skiva tunt, stek sedan tillsammans med spenaten i en stekpanna. Låt löken mjukna och fyll sedan på i pajen.
Slå på äggstanningen och toppa med riven ost.
Baka pajen på 200 grader i 35-40 minuter. När pajen fått färg och äggstanningen stannat är pajen klar.
Senapsdressade gröna bönor
Hacka löken fint och blanda med dijonsenap och vitvinsvinäger.
Rör runt ordentligt och tillsätt olivolja sucessivt under omrörning. Om dressingen blir för tjock, späd med vatten till önskad konsistens.
Blanchera sedan haricots verts i kokande saltat vatten (låt dem koka i ca 3 minuter, lyft sedan upp och lägg i iskallt vatten - då behåller man spänsten och färgen på grönsaken och det blir krispigare att äta).
Servera pajen med haricots verts som vänds runt i senapsdressingen.