Pepparkakor
Pepparkakor
11 ingredienser
Perfekta pepparkakor med florsockerglasyr. Låt pepparkasdegen vila i minst ett dygn innan du bakar pepparkakorna.
Se fler recept från
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Pepparkaksdeg
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 dl vatten
- 2 msk ingefära
- 2 msk malen nejlika
- 2 msk malen kanel
- 2 msk bikarbonat
- 425 g smör
- 750 g strösocker
- 1,2 kg vetemjöl
glasyr
- 1 citron
- 3 dl florsocker
Gör så här
- Kryddorna blandas med vatten, sirap och bikarbonat i en kastrull, koka upp.
- Blanda socker och rumstempererat smör, häll i kryddblandningen i smörblandningen, blanda
- väl.
- Tillsätt vetemjölet och knåda ihop en deg. Låt pepparkaksdegen vila i kyl i mist ett dygn.
Utbakning
- Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor.
- Baka av pepparkakorna på en plåt i 225 grade i ca 5-10 min beroende på tjocklek. Låt kakorna svalna.
Glasyr
- Blanda citronsaft med florsocker till önskad konsistens och spritsa på pepparkakorna.