Pancettapasta med rosésallad

Pancettapasta med rosésallad
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016

Pancettapasta med rosésallad

0

9 ingredienser

20 min

Pasta med krispig pancetta och rosésallad. Vitlök, honung, timjan och balsamico sätter fin smak på rätten.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g pasta
  • 1 rosésallad
  • 200 g pancetta
  • 4-5 msk balsamvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk honung
  • 5-6 kvistar timjan
  • olivolja
  • parmesanost

Gör så här

  1. Börja med att skära ner pancettan i mindre tärningar. Ta rosésalladen och dela på mitten, skär bort roten på salladen och skär ner den i bitar, försök att inte skära salladen i för små bitar då den drar ihop sig i stekpannan.
  2. Stek pancettan krispig i en het panna tillsammans med lite olja.
  3. Koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Krossa två vitlöksklyftor och lägg ner i stekpannan. Tillsätt rosésalladen och fint hackad timjan.
  5. Låt steka tillsammans och sänk sedan värmen på stekpannan. Slå på balsamivinäger och honung och låt sjuda ihop medan pastan kokar klart. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll av pastan och vänd sedan ner i stekpannan. Toppa med riven parmesanost och servera varm.