Pancettapasta med rosésallad
Pancettapasta med rosésallad
9 ingredienser
20 min
Pasta med krispig pancetta och rosésallad. Vitlök, honung, timjan och balsamico sätter fin smak på rätten.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta
- 1 rosésallad
- 200 g pancetta
- 4-5 msk balsamvinäger
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk honung
- 5-6 kvistar timjan
- olivolja
- parmesanost
Gör så här
- Börja med att skära ner pancettan i mindre tärningar. Ta rosésalladen och dela på mitten, skär bort roten på salladen och skär ner den i bitar, försök att inte skära salladen i för små bitar då den drar ihop sig i stekpannan.
- Stek pancettan krispig i en het panna tillsammans med lite olja.
- Koka pastan i välsaltat vatten.
- Krossa två vitlöksklyftor och lägg ner i stekpannan. Tillsätt rosésalladen och fint hackad timjan.
- Låt steka tillsammans och sänk sedan värmen på stekpannan. Slå på balsamivinäger och honung och låt sjuda ihop medan pastan kokar klart. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan och vänd sedan ner i stekpannan. Toppa med riven parmesanost och servera varm.