Myllymäkis bästa bookmaker toast

koket.se
Myllymäkis bästa bookmaker toast
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis bästa bookmaker toast

13 ingredienser

Lyxig macka med stekt kött, tomater, riven pepparrot, senapskräm och en rå äggula på toppen. Gott till såväl vardag som fest.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 skivor biff (à 150-200 g styck)
  • 1 romansallad
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk skånsk senap
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1 dl kalvsky (eller kalvfond)
  • majsstärkelse
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 3 tomater
  • 4 ägg
  • smör
  • olja

Gör så här

  1. Blanda kalvsky, eller lite uppkokad kalvbuljong, med maizenamjöl så den får en tjockare konsistens.
  2. Blanda majonnäs med de två senapssorterna. Riv pepparroten. Skiva tomaterna i tjocka skivor och stek brödskivorna i en torr panna så de får yta.
  3. Salta och peppra köttet, stek sedan köttet i smör och olja, börja med olja och tillsätt smöret efter en stund. Stek i 2-3 minuter per sida, ta sedan upp ur pannan och låt vila på en skärbräda.
  4. Stek sedan tomaterna i samma pannan som köttet, salta och peppra. Slå på kalvskyn och låt det koka upp och ihop.
  5. Servera genom att lägga senapskräm i botten, fortsätt med ett salladsblad, sedan de stekta tomterna och skiva sedan köttet och lägg på. Slå på skyn från tomaterna i pannan, bygg ett fågelbo av den rivna pepparroten och placera till sist en äggula ovanpå.