• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mamma Myllimäkis våfflor med blåbärskompott

Mamma Myllimäkis våfflor med blåbärskompott
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Mamma Myllimäkis våfflor med blåbärskompott

8 steg att laga

13 ingredienser

Frasiga våfflor som toppas med vaniljdoftande blåbärskompott och vispad grädde.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk strösocker
  • 150 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Blåbärskompott

  • 1 vaniljstång
  • 300 g blåbär
  • 50 g strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse

Servering

  • vispgrädde
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  2. Blanda vaniljstången, kärnorna, frysta blåbär, socker och maizena i en kastrull.
  3. Koka upp ordentligt under omrörning och ställ åt sidan för att svalna. Smält smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Tillsätt ägg och hälften av mjölken och rör ihop.
  6. Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  7. Grädda i smörat våffeljärn.
  8. Toppa våfflorna med blåbärskompott och vispad grädde. Dekorera med myntablad.