Lammracks med tomatbräserad potatis
Lammracks med tomatbräserad potatis
16 ingredienser
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
- 800 g lammrack
- 1 kvist rosmarin
- 1 klyfta vitlök
Tomatbräserad potatis
- 600 g kulpotatis, i halvor
- 400 g krossade tomater
- 1 dl olivolja
- 2 bananschalottenlökar
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 2 lagerblad
- 1 kvist timjan, finhackad
- svartpeppar, nymalen
Stuvad spenat
- 200 g babyspenat
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 bananschalottenlök, finhackad
- 1 dl grädde
- smör, till stekning
Gör så här
Lammracks
- Krydda lammracks med salt och peppar och bryn i smör tillsammans med krossad vitlöksklyfta och rosmarin, stek sedan färdigt lammet i ugn 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.
Tomatbräserad potatis
- Fördela kulpotatis i ugnsfast form, fräs lök och vitlök i olivolja tillsammans med lagerblad och timjan, tillsätt tomatkross och smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
- Häll tomatkompotten över potatisen och baka i ugn 200 grader i 45minuter.
Stuvad spenat
- Fräs finhackad lök och vitlök i en klick smör och tillsätt spenaten, låt spenaten falla ihop ordentligt, tillsätt grädde och koka ihop, smaka av med salt och peppar.
- Servera lammracks med tomatbräserad potatis och spenat.