Lammfärsfrikadeller

koket.se
Lammfärsfrikadeller
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Lammfärsfrikadeller

18 ingredienser

25 min

Lammfärsfrikadeller med tomatsås och pasta. Gott alternativ till de vanliga köttbullarna.

Se fler recept från

Mitt kök

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl kalvfond
  • 400 g pasta, till servering
  • 100 g parmesanost, nyriven, till servering

Gör så här

  1. Blanda samman färs, ägg, ströbröd, vatten och kryddor till en smidig smet, forma runda bollar och baka av dem i ugn 200 grader i cirka 7 minuter tills de är nästintill klara i mitten.
  2. Tag ur ugnen och låt dem koka färdigt i tomatsåsen i 5-10 minuter (se nedan).
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja tills löken är mjuk, tillsätt tomatkross, socker, vinäger och kavfond
    och låt puttra ihop i ca 20 minuter.
  4. Tillsätt frikadellerna och låt koka i 10 minuter.
  5. Servera med kokt pasta och nyriven parmesanost.