Lammfärsfrikadeller
Lammfärsfrikadeller
18 ingredienser
25 min
Lammfärsfrikadeller med tomatsås och pasta. Gott alternativ till de vanliga köttbullarna.
Se fler recept från
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 400 g lammfärs
- 1 ägg
- 4 msk ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Tomatsås
- 1 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 1 lagerblad
- 1 förp krossade tomater
- 2 tsk strösocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4 dl kalvfond
- 400 g pasta, till servering
- 100 g parmesanost, nyriven, till servering
Gör så här
- Blanda samman färs, ägg, ströbröd, vatten och kryddor till en smidig smet, forma runda bollar och baka av dem i ugn 200 grader i cirka 7 minuter tills de är nästintill klara i mitten.
- Tag ur ugnen och låt dem koka färdigt i tomatsåsen i 5-10 minuter (se nedan).
- Fräs lök och vitlök i olivolja tills löken är mjuk, tillsätt tomatkross, socker, vinäger och kavfond
- och låt puttra ihop i ca 20 minuter.
- Tillsätt frikadellerna och låt koka i 10 minuter.
- Servera med kokt pasta och nyriven parmesanost.