Lammfärsbiffar med gräddkokt savoykål
Lammfärsbiffar med gräddkokt savoykål
12 ingredienser
Lammfärsbiffar går snabbt att fixa till middag. Servera med gräddkokt savoykål.
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
- 600 g lammfärs
- 1 knippe timjan
- 2 tsk dijonsenap
- 3 klyftor vitlök
- 1 ägg
- 1 savoykål
- 1 förp bacon
- 2,5 dl grädde
- salt
- 1 äpple
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Strimla bacon och hacka timjan fint.
- Knäck i ett ägg i lammfärsen, riv ner vitlöken, tillsätt senapen, timjan samt en skvätt grädde. Blanda färsen till en smet. Salta och peppra.
- Börja steka bacon i smör.
- Skär bort roten på kålen och strimla den fint. Tillsätt den till baconen i pannan.
- Skär äpplet till små tärningar och tillsätt till kålen.
- Avsluta kålen med salt, peppar och den resterande grädden. Låt grädden koka in och smaka av under tiden.
- Stek lammbiffarna i smör och servera sedan med den gräddkokta kålen.