Kycklingtacos med rostad tomatsalsa
Kycklingtacos med rostad tomatsalsa
14 ingredienser
30 min
Goda kycklingtacos med tomatsalsa, avokado och chilistek kyckling i tortillabröd. Gör din egen tacokrydda på paprikapulver, spiskummin och oregano.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 4 tomater
- 1-2 chilifrukter
- 1 gul lök
- 3 vitlökar
- 2 avokador
- 1 limefrukt
- 1,5 msk malen spiskummin
- 1,5 msk paprikapulver
- 1,5 msk torkad oregano
- 1 isbergssallad
- 8 tortillabröd
- 1 kruka färsk koriander
- vatten
Gör så här
- Strimla gul lök, vitlök och chili, hälften till salsan och hälften till kycklingen.
- Skär sedan tomaterna i klyftor. Stek tomaterna på hög värme i en stekpanna, det ska rostas ordentligt och få mycket färg.
- Tillsätt chili, vitlök och gul lök som är till salsan i stekpannan och låt rosta med till den får färg. Mixa sedan salsan slät och krydda med salt.
- Strimla kycklingen ganska tunt och fräs tillsammans med paprikapulver, spiskummin och oregano. Fortsätt med chili, vitlök och gul lök som är till kycklingen och stek med.
- Krydda med salt och häll på några matskedar vatten som får koka in och blir lite såsigt.
- Kärna och gröp ur avokadon, hacka koriander fint och blanda med både limeskal och limesaft. Smaka av med salt. Avnjut i stora salladsblad eller tortillabröd.