Kryddstekta kycklingklubbor
Kryddstekta kycklingklubbor
13 ingredienser
Kryddstekta kycklingklubbor med plommonchutney. Enkelt och gott på grillen!
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 12 kycklingklubbor
- 0,5 dl kalvfond
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 dl ströbröd
- 0,5 dl vita sesamfrön
- flingsalt
chutney
- 8 plommon, gärna ljusröda eller gula, urkärnade i bitar
- 1 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk vatten
Gör så här
- Blanda kalvfond med paprika- och chilipulver.
- Marinera klubborna däri, gärna några timmar.
- Koka ihop alla ingredienser till chutneyn, mosa plommonbitarna med en visp och smaksätt ev. med salt. Låt svalna.
- Blanda ströbröd med sesamfrön och panera klubborna i blandningen.
- Grilla kycklingklubborna till de är genomstekta.
- Salta dem med flingsalt och vira in benet i en servett eller i folie.
- Servera på fat med chutney bredvid.