Korv carbonara

koket.se
Korv Carbonara
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Korv carbonara

10 ingredienser

20 min

Snabblagad och krämig pasta med svamp, kryddig korv och parmesanost.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 300 g korv med smak av rökt paprika och chili
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g linguine (eller annan pasta)
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Kvarta champinjoner, finhacka lök och vitlök. Skär korven i slantar och stek den med svamp, vitlök och lök. Lägg i vitlök och lök på slutet så de inte bränns utan bara blir mjuka.
  2. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  3. Rör samman grädde, ägg, svartpeppar, riven ost och krydda med salt.
  4. Blanda pastan och korvfräset med grädd- och ostblandningen. Späd eventuellt med lite pastavatten om det behövs.
  5. Lägg upp pastan i portionsskålar och strö över mer ost och svartpeppar.