Hel fisk på grillen

29 röster
30 min
4

Lägg en hel fisk på grillen! Citron, persilja, dragon och vitlök passar att smaksätta med. Servera med potatismash med lagrad ost.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 hela foreller
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 4 klyftor vitlök
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatis i saltat vatten.
  2. Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfrön, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och grid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper i genom värme. Fyll fiskarna rikligt.
  3. Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
  4. Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken.
5 augusti 2014

Fler goda recept