Grillad kyckling med citronsmör

Grillad kyckling med citronsmör
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Grillad kyckling med citronsmör

0

12 ingredienser

ca 1 h

Grillad majskyckling serveras med en fräsch sallad gjord på vitkål och fänkål.

Ingredienser

portioner8
  • 2 majskycklingar
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 0,5 vitkål, färsk
  • 1 fänkål
  • 1 msk fänkålsfrö, stött
  • 1 dl olivolja
  • 100 g smör tempererat
  • 4 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 citron, skalet och saften av

Gör så här

  1. Dela kycklingen mitt itu på undersidan, krydda med salt, peppar och olivolja.
  2. Grilla kycklingen på grill med locket på och spjället på halvglänt, vänd var 20:e minut.
  3. Grilla i ca 50 minuter. Låt kycklingen vila 10 minuter innan servering.
  4. Skiva vitkål och fänkål tunt, blanda med stött fänkålsfrö, citronsaft och olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
  5. Blanda smör med vitlök, persilja och citron.
  6. Pensla kycklingen med lite av smöret i slutet av grillningen.