Fläskkotlett med ratatouille på svenska

Fläskkotlett med ratatouille på svenska
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Fläskkotlett med ratatouille på svenska

16

14 ingredienser

30 min

Fläskkotletter med ratatouille på svenska, en god grönsaksröra på selleri, morot och krossade tomater. Smaksätt med lite färsk dill.

Ingredienser

portioner4
  • 4 fläskkotletter, med ben
  • 3 stjälkselleri
  • 300 g morot
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe dill
  • 1 förp krossade tomater
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 tsk strösocker
  • matolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka alla grönsaker till samma storlek förutom löken som ska vara fint hackad.
  2. Fräs löken mjuk och i med resten av alla grönsaker.
  3. Fräs en liten stund, slå sedan på krossade tomater, vitt vin och socker. När vinet går i, låt det koka upp ordentligt så alkoholen kokar bort.
  4. Låt såsen koka samman.
  5. Salta och peppra fläskkotletterna på båda sidor. Stek i smör och olja så de får fin färg.
  6. Lägg sedan kotletterna i samma panna som såsen. Låt alltsammans puttra under lock i ca 15
    minuter.
  7. Lyft ur en kotlett och skär i den, köttet ska vara vitt rakt igenom innan maten är klar.
  8. Strö finhackad dill över rätten innan servering.