Färska rödbetor
Färska rödbetor
10 ingredienser
Färska rödbetor med rotsellericreme, rostad kål och salta mandlar.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 2 knippen rödbeta
- 1 rotselleri
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 0,5 sommarvitkål
- olja, att rosta i
- 1,5 dl salta, rostade mandlar
- 0,5 ask krasse
- smör
- salt, att smaksätta med
Gör så här
- Koka rödbetorna mjuka.
- Koka selleribitarna mjuka i grädde och mjölk.
- Mixa slätt i en blender, smaksätt med salt.
- Rosta kålen i en stekpanna i olja på hög temperatur. Salta.
- Häll upp rotsellericremen i en skål, toppa med kål, mandlar och kryddkrasse.
- Skala rödbetorna och servera dem bredvid med smör och salt.