Ciderkyckling med ris
Ciderkyckling med ris
13 ingredienser
30 min
Ciderkyckling, en lättlagad kycklinggryta med äpple och dragon och smaksatt ris.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Ciderkyckling
- 4 kycklingfiléer
- 1 gul lök, skivad
- 1 svenskt äpple, i små bitar
- 2 dl äppelcider (torr)
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk färsk dragon, finhackad
- 100 g färsk spenat
- maizenaredning
- salt
Smaksatt ris
- 400 g ris
- 1 lagerblad
- 1-2 tsk kummin
Gör så här
Ciderkyckling med ris
- Koka riset med lagerblad och kummin.
- Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme.
- Tillsätt lök och äpple till kycklingen och fräs i ytterligare 1 minut.
- Tillsätt cider och låt den koka in tills hälften återstår.
- Tillsätt kycklingbuljong och låt koka ihop.
- Tillsätt grädde och koka upp så den blir tjock och härlig.
- Tillsätt dragon och red av pannan med maizenaredning om det behövs.
- Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt.
- Servera din kycklinggryta med det smaksatta riset.