Chorizopasta

Chorizopasta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Chorizopasta

50

11 ingredienser

25 min

Chorizopasta med paprika, tomat, rosmarin och lök.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök, skalad och tunt skivad
  • 2 röda paprikor, i strimlor
  • 400 g rå/färska chorizo
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • vitlök, tunt skivad
  • 2 tomater, i små bitar
  • 1 dl vatten
  • 400 g pasta (t ex penne)
  • salt
  • olja, att steka i
  • 2 dl lagrad ost, riven (typ parmesan)

Gör så här

  1. Fräs lök, paprika och vitlök i olja tills det mjuknat.
  2. Tillsätt chorizo och låt steka tills korven börjar bli tillagad.
  3. Tillsätt rosmarin och tomat samt vatten. Låt puttra ihop i 2 minuter. Koka pastan enligt anvisning på paketet, sila av och blanda med såsen.
  4. Toppa med riven ost.