Chorizopasta

Chorizopasta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Chorizopasta

11 ingredienser

25 min

Chorizopasta med paprika, tomat, rosmarin och lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 gul lök, skalad och tunt skivad
  • 2 röda paprikor, i strimlor
  • 400 g rå/färska chorizo
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • vitlök, tunt skivad
  • 2 tomater, i små bitar
  • 1 dl vatten
  • 400 g pasta (t ex penne)
  • salt
  • olja, att steka i
  • 2 dl lagrad ost, riven (typ parmesan)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs lök, paprika och vitlök i olja tills det mjuknat.
  2. Tillsätt chorizo och låt steka tills korven börjar bli tillagad.
  3. Tillsätt rosmarin och tomat samt vatten. Låt puttra ihop i 2 minuter. Koka pastan enligt anvisning på paketet, sila av och blanda med såsen.
  4. Toppa med riven ost.